Autorijschool Forte Rotterdam | De beste, goedkoopste en voordeligste rijschool.

Vraag een proefles aan

Theorie examen

Wanneer starten met theorie

Als je je theorie beheerst, dan haal je meer uit de praktijklessen. Daarom is het verstandig hier tegelijkertijd mee te beginnen.

Wat heb ik nodig om me goed te kunnen voorbereiden op het theorie examen

Rijschool Forte in Rotterdam levert je het benodigde materiaal om thuis aan de slag te gaan met de theorie, zoals boeken en cd-roms. En uiteraard kun je met vragen rondom de theorie altijd terecht bij je instructeur.

 

Hoe ziet het theorie examen er uit

Het theorieexamen duurt 55 minuten en bestaat uit 65 vragen. Deze 65 vragen zijn verdeeld in twee onderdelen. Het ene onderdeel is “Verkeersregels- en inzicht”. Dit bestaat uit 40 vragen, waarvan je er minimaal 35 goed moet beantwoorden. Het andere onderdeel is “gevaarherkenning”. Dit bestaat uit 25 vragen waarvan je er minimaal 12 goed moet beantwoorden. Als dit gelukt is heb je je theoriecertificaat behaald. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Dus als je bijvoorbeeld op 3-10-2010 je examen behaald, is dit certificaat geldig tot 2-10-2011.
Hoewel het merendeel van de vragen nog steeds ja/nee vragen zijn, wordt het percentage meerkeuze en open vragen steeds groter.
Om deel te kunnen nemen aan het theorie examen moet je de volgende dingen mee nemen:
-Een geldig officieel legitimatiebewijs
-De oproep voor het examen